Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO start benoemingsprocedure voor nieuwe voorzitter

Met het vertrek van Sjaak van der Tak als voorzitter van LTO Nederland, per 31 december, start LTO de benoemingsprocedure voor een nieuwe voorzitter. Deze procedure is tot stand gekomen op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement. Gelet op het belang van een zorgvuldig proces ondersteunt Maes & Lunea als externe begeleider de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. LTO Nederland streeft ernaar de nieuwe voorzitter na een extra Ledenraad in het eerste / begin tweede kwartaal 2024 bekend te maken, zo meldt LTO.

Procedure
Op basis van inbreng vanuit het bestuur en de Ledenraad van LTO is een functieprofiel opgesteld voor de nieuwe voorzitter. Tot en met maandag 4 december kunnen kandidaten hun interesse kenbaar maken bij Maes & Lunea.

Begin 2024 voert de vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met kandidaten. De vertrouwenscommissie bestaat uit het bestuur, aangevuld met de directeur van LTO Nederland als secretaris. Tevens is een begeleidingscommissie van 8 personen gevormd uit de ledenraad om het proces te volgen en de vertrouwenscommissie te adviseren. De vertrouwenscommissie stuurt na de gesprekken uiterlijk in maart een vertrouwelijke aanbeveling aan de Ledenraad. Deze raad bestaat uit in totaal 36 afgevaardigden uit regio’s en sectoren. De Ledenraad is de bevoegde instantie om over de voordracht te besluiten.

Het benoemingsproces vindt vertrouwelijk plaats om kandidaten de ruimte te geven en dit vertrouwen niet te beschadigen.

Inbreng van leden
In de maand december wordt door LTO een enquête uitgezet onder alle leden. Doel van deze enquête is om van leden te horen welke aandachtspunten zij richting de vertrouwenscommissie willen accentueren bij het selecteren van voorkeurs-voorzitterskandidaten.

Waarnemend voorzitter
Vanaf 1 januari 2024 tot het moment van aanstelling van de nieuwe voorzitter zullen bestuur en directie collegiaal dossiers en verantwoordelijkheden van de voorzitter overnemen. Dirk Bruins zal als fungerend vicevoorzitter de rol van waarnemend voorzitter vervullen en als eerste aanspreekpunt dienen.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: