Dewulf introduceert binnenkort haar tweede generatie van de 4-rijige zeefbandrooier Enduro. "Naast een volledig nieuwe look-and-feel zal de Enduro Generation 2 onder meer over een nieuwe ringelevator en een uitschuifbare as beschikken. De 4-rijer zal bovendien ook beschikbaar zijn op 4 x 90 cm." Een vooruitblik op de veranderingen en de blijvers.Enduro naar een hoger niveau getild
Dewulf komt met een doorontwikkeling van hun vlaggenschip voor de dag. "De machine werd tijdens de afgelopen rooiseizoenen positief onthaald door de gebruikers." Toch zijn er een paar dingen die de fabrikant op basis van klantenfeedback en voortschrijdend inzicht vanaf nu anders wil gaan aanpakken.

  • Een eerste feature is de nieuwe ringelevator, die een verhoogde (verwerkings)capaciteit heeft. "Door het grotere volume van de zakjes, een hogere draaisnelheid en een betere productverdeling wordt die ongeveer anderhalf keer zo hoog. Ook wordt die omloopband eenvoudiger op constructievlak. "
  • De Enduro is voortaan beschikbaar op 4 x 90 cm. "Daarmee kan hij ook beantwoorden aan de groeiende marktvraag in bijvoorbeeld Angelsaksische landen en Frankrijk."
  • Dewulf biedt op de tweede generatie van de rooier twee motor-opties. Naast de gekende 450 pk-motor van Scania behoort nu ook een zwaardere 550 pk-versie tot de keuzemogelijkheden. "Die moet gebruikers met name in heuvelachtige omstandigheden en bij hogere rooisnelheden in staat stellen om extra vermogen in de schaal te leggen."
  • Daarnaast is er een optionele uitschuifbare as op de versie 4 x 75 cm. Zo blijven de wielen veiliger op de weg en wordt de machine handiger om mee te manoeuvreren langs kleine weggetjes."
  • De nieuwe look kenmerkt zich door minder afschermingen. "Een design dat vooral de toegankelijkheid ten goede komt. Het hoofdframe is op zijn beurt dan weer steviger en stijver geworden. Ook de (grotere) antracietkleurige brandstoftank komt een stuk beter tot zijn recht in het geheel van de machine."

Voor meer informatie:
Dewulf Group
Moorseelsesteenweg 20
8800 Roeselare, Belgiƫ
Tel.: +32 51 20 58 71
www.dewulfgroup.com