Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mooie inzichten tijdens uien verdiepingsdag voor telers"

Op donderdag 16 november kwamen de prijswinnaars van de Grow Hy Know wHy telersactie samen voor een dag vol kennis en verdieping op het gebied van uienteelt. De dag begon met een boeiende presentatie over uienveredeling door Lennaert Aardse, veredelaar bij De Groot en Slot, zo meldt het bedrijf.

Luuk Heling van HLB nam de aanwezigen vervolgens mee in de wereld van de bodem waarbij de focus werd gelegd op aaltjes. Hij gaf hierbij inzicht in de uitdagingen en de effectieve teeltmaatregelen om hiermee om te gaan. Rinus Struik, accountmanager bij De Groot en Slot ging dieper in op bemesting. Over dit onderwerp werden verschillende vragen gesteld. Na de lunch volgde een rondleiding door het veredelingscentrum van De Groot en Slot.

De middag bracht twee presentaties. Evert van Crombrugge deelde zijn inzichten in het teeltseizoen van 2023 aan de hand van foto's, inclusief de bijbehorende uitdagingen. Thea van der Eng en Anne Slijkerman van Bejo gaven uitleg over de verbeterde priming B-Mox®.

Bij Bejo kregen de deelnemers tijdens de ‘Seed Quality Tour’ een kijkje achter de schermen, waarbij uitleg werd gegeven over het proces van zaadoogst tot uitlevering. De dag werd afgesloten met een diner in het sfeervolle Alkmaar.

"De uien verdiepingsdag bood niet alleen mooie inzichten in de ontwikkelingen in de uienteelt, maar creëerde ook de gelegenheid voor telers om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en inspiratie op te doen. Een waardevolle dag die een herhaling waard is."

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: