Volgens het Duitse aardappelhandelshuis Weuthen wordt de markt voor consumptieaardappelen steeds sterker met een grote vraag. De veldladingen zijn nu voltooid en er zijn voldoende uitgezwete consumptieaardappelen beschikbaar in Duitsland. De verladingen tussen de regio's verlopen ook goed.

Hogere kosten en de vele grote maten zorgen voor meer vraag bij de verpakkers, wordt verder opgemerkt. Vanwege de grove sortering van de consumptieaardappelen wordt de handel in grote maten steeds moeilijker. Ondertussen stijgen de exportprijzen in Nederland. De export naar Oost-Europa is stabiel.

Bacteriƫle rot en mindere kwaliteit kenmerken Duitse uienmarkt
Alle consumptieuien liggen inmiddels in de bewaring. De exportactiviteiten verlopen ondertussen goed, vooral de 70+ uien zijn gewild. Het aanbod van exporteerbaar prduct is overzichtelijk. Bacteriƫle rot is echter een serieus probleem in veel partijen. Klasse II product vindt zijn weg naar de verwerking, waar de prijzen weer stijgen. "We verwachten prijsstijgingen voor goede kwaliteiten in de verdere loop van het seizoen", voorspelt een medewerker van Weuthen. Tenslotte zijn ook rode uien nog steeds gewild.

Voor meer informatie:
www.weuthen-gmbh.de