Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nepal: btw op uien en aardappelen kan tekorten veroorzaken

Ondernemers betrokken bij de handel in aardappelen en uien in Nepal zijn in staking gegaan als protest tegen de beslissing van de regering om btw te heffen op deze groenten, zelfs op uien die in eigen land worden geteeld. De stap van de regering om btw toe te passen op zowel geïmporteerde als lokaal geteelde aardappelen en uien heeft bezorgdheid veroorzaakt onder handelaren. Ze vrezen dat dit zal leiden tot tekorten op de markt. De oorspronkelijke begroting voor het fiscale jaar 2023/24 vermeldde aanvankelijk het heffen van btw op geïmporteerde groenten. Echter betogen handelaren nu dat de belasting ook wordt toegepast op lokaal geteelde aardappelen en uien.

Prakash Gajurel, de algemeen secretaris van de Nepal Agricultural Produce Potato, Onion Import Export and Wholesalers Association, heeft zijn frustratie geuit en benadrukt dat de Nepalese belastingdienst bedrijven lastigvalt door telers onder druk te zetten om zich voor de btw te registreren en hen te dreigen met mogelijke gevolgen. Als reactie op dit protest hebben handelaren in het hele land bijna drie dagen lang de verkoop van aardappelen en uien gestaakt, wat heeft geleid tot lege kraampjes op de markten.

Het Kalimati Fruits and Vegetables Market Development Board heeft gemeld dat handelaren de import van aardappelen en uien hebben stopgezet, wat heeft geleid tot een tekort aan deze producten. Deze schaarste heeft op zijn beurt geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen van aardappelen en uien in Kathmandu.

Bron: english.onlinekhabar.com

Publicatiedatum: