Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren en tuinders organiseren kerstactiviteiten om brug te slaan naar samenleving

Boeren en tuinders pakken dit jaar weer uit met Kerst. Door het hele land worden in de decembermaand activiteiten georganiseerd. Boeren en tuinders willen hiermee bruggen slaan in de samenleving. Het is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.

Boeren en tuinders door heel Nederland organiseren in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte trekkertochten, lichtjesroutes, oliebollenroutes en een Kapellekeswandeltocht. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in de decembermaand. Ook in de eerste weken van januari zijn er nog meerdere activiteiten.Brug slaan
Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: "In de coronatijd zijn we begonnen met leuke en sfeervolle kerstacties. Om te zorgen voor een lichtpunt in donkere tijden. Gelukkig ligt corona nu al een tijd achter ons. Maar we gaan heel bewust door met deze activiteiten. We zien steeds meer spanningen, polarisatie en kloven in de samenleving. Juist daarom is het belangrijk om nu bruggen te slaan. Daar willen wij in helpen en we willen ook zelf het goede voorbeeld laten zien."

Vierde editie
Het is dit jaar de vierde editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in coronatijden. De voorgaande acties waren een groot succes. Boeren en tuinders zijn nog steeds gemotiveerd om Nederland mooier, beter en vrolijker te maken. Deze kerstactie is daar een mooi voorbeeld van, waarbij een aantal organisatoren zelfs al spreekt van een nieuwe traditie.

Aanmelden kan hier

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: