Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geërgerd door overheidsverbod op uienexport

Uientelers uit Nashik blokkeren snelweg en schorten veilingen voor onbepaalde tijd op

Uientelers uit Nashik blokkeerden op vrijdag de Mumbai-Agra Highway op drie plaatsen in Maharashtra. Ze hebben ook besloten om de uienveilingen op de groothandelsmarkten van het district voor onbepaalde tijd stop te zetten nadat de regering een verbod op uienexport aankondigde. Om de binnenlandse beschikbaarheid te vergroten en de prijzen in toom te houden, heeft de centrale regering de uienexport tot 31 maart volgend jaar verboden.

Boze telers stopten de veilingen op de uienmarkten van Lasalgaon, Chandwad, Nandgaon, Dindori, Yeola, Umarane en andere plaatsen in het district Nashik, een belangrijk teeltcentrum van uien dat ongeveer 200 km van Mumbai ligt. Volgens functionarissen werden er geen veilingen gehouden bij de Lasalgaon Agriculture Produce Market Committee (APMC), maar de oefening werd uitgevoerd bij de subcomités van Vinchur en Niphad van Lasalgaon APMC.

Honderden telers verzamelden zich op de Mumbai-Agra Highway en blokkeerden de weg enige tijd met tractoren. Boeren zetten ook blokkades op bij Jaikheda, Chandwad, Umarane, Nandgaon en Mungse in Malegaon om te protesteren tegen de regeringsbeslissing.

Bron: ndtvprofit.com

Publicatiedatum: