Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanhoudende regen bedreigt uienoogst in Bangladesh

Uientelers in Faridpur maken zich zorgen over de nasleep van cycloon Michuang. Na drie dagen aanhoudende regen zijn hun uienvelden verstikt met modder. De telers melden dat de aanhoudende regen in de provincies Saltha en Nagarkanda veel water heeft verzameld in de uienvelden, wat een risico vormt voor 70 procent van de gewassen.

Een teler uit Nagarkanda: "Drie dagen onafgebroken regen hebben aanzienlijke schade toegebracht aan onze uien. Momenteel ben ik bezig zaailingen in de modder te planten. We staan voor een aanzienlijk verlies door het rotten van de uien."

Volgens Tilak Kumar Ghosh, de Landbouwambtenaar van Nagarkanda County, heeft de aanhoudende regen ongeveer 350 hectare 'Murikata-uien' en 40 hectare 'Hali-uien' velden beschadigd. Desondanks blijft hij optimistisch en gelooft hij dat het nog steeds haalbaar is om dit jaar uien te verbouwen op 8000 hectare grond in Nagarkanda.

Bron: bdnews24.com

Publicatiedatum: