Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh: uienhandelaren mogen Nederlandse uien importeren

In het licht van India's recente uien exportverbod, heeft de regering van Bangladesh lokale handelaren toestemming gegeven om het product te importeren uit tien andere landen. De scherpe prijsstijging die volgde op het verbod is nu ingedamd dankzij voldoende aanbod van de lokale vroege seizoensrassenop de binnenlandse markt.

Volgens het Ministerie van Landbouw hebben handelaren vergunningen gekregen om uien te importeren uit ten minste tien landen na de plotselinge verhoging van India's exportbelasting sinds augustus. In de komende dagen verwacht Bangladesh uien te importeren uit China, Egypte, Myanmar, Nederland, Pakistan, Qatar, Thailand, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS.

Hoewel er al uienzendingen zijn aangekomen uit bijna de helft van deze landen, moeten handelaren het product nog halen uit Egypte, Myanmar, Nederland, Qatar en Turkije. Echter, Bengaalse uienhandelaren zeggen dat ze de importvergunningen die ze van de regering hebben ontvangen, niet zullen gebruiken uit vrees voor verliezen.

De regering zei dat Bangladesh in het huidige boekjaar meer dan 700.000 ton uien heeft geïmporteerd, waaronder 600.000 ton uit India, tegen importvergunningen voor meer dan 2 miljoen ton.

In de afgelopen drie dagen zijn de uienprijzen op sommige plaatsen in Dhaka teruggekeerd naar hun vorige tarief van Tk 100-Tk 130, omdat de vraag sterk daalde na de prijsstijging.

[ Tk 100 = €0.84 ]

Bron: bdnews24.com

Publicatiedatum: