Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase bewaartechniek helpt uien langer te bewaren

Het Bhabha Atomic Research Centre (BARC) heeft een baanbrekende bewaartechniek ontwikkeld om de houdbaarheid van uien en andere groenten te verbeteren, wat helpt bij het beheersen van de prijsstijgingen tijdens het aanbod, zoals eerder dit jaar toen de overheid tomaten tegen gesubsidieerde tarieven moest afzetten om de prijsstijging tegen te gaan.

Volgens BARC verlengt de bewaartechniek uien door ze te behandelen met straling, wat helpt om het basisproduct tot wel zevenenhalve maand te bewaren in speciale bewaarcellen, waardoor de uien het hele jaar door beschikbaar zijn en de prijzen in toom kunnen worden gehouden door een voldoende aanbod te garanderen.

Bron: india.com

Publicatiedatum: