Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alfa Accountants en Adviseurs en ABAB onderzoeken mogelijke fusie

Alfa Accountants en Adviseurs en ABAB onderzoeken een mogelijke fusie. De dienstverlening en de klantenportefeuilles passen goed bij elkaar en de kantoorlocaties van beide organisaties zijn aanvullend. Zowel Alfa als ABAB willen graag een onderneming zijn die volledig eigendom is van de medewerkers. Beide organisaties vinden dit een goed alternatief voor een partnerstructuur of private equity. Gezamenlijk hebben ze circa 2.000 medewerkers.

Mocht het tot een fusie komen, dan wordt de nieuw gevormde organisatie een toonaangevende aanbieder van accountants- en adviesdiensten voor het midden- en kleinbedrijf. Een organisatie met sterke wortels in de agrarische sector. Door schaalvoordelen verwachten beide kantoren te kunnen profiteren van de benodigde investeringen in digitale producten en uitbreiding van de dienstverlening.

De partijen spreken met elkaar over de vormgeving van de mogelijke samenwerking. Afhankelijk van de uitkomsten en na het inwinnen van benodigde adviezen en goedkeuringen kan een mogelijke fusie in het eerste half jaar van 2024 plaatsvinden. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de vereiste medezeggenschaps- en regulatoire trajecten.

Alfa telt meer dan 35 vestigingen en 1200 medewerkers. ABAB heeft 700 medewerkers, verspreid over 15 vestigingen.

Bron: Alfa Accountants en Adviseurs en ABAB

Publicatiedatum: