Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsers verwachten prijsstijgingen voor goede consumptie-uien

De verkoop van consumptieaardappelen is momenteel bijzonder levendig met goede, bovenregionale verladingen. Hogere aftrek en hoge percentages van overmaat zorgen voor meer vraag bij de verpakkers, meldt het Aardappelhandelshuis Weuthen. Ondertussen worden er betere verkoopmogelijkheden waargenomen voor overmaat, evenals goede exportmogelijkheden richting West-Europa. Ook de exporten naar Oost-Europa nemen toe.

Bij consumptie-uien zijn er momenteel goede exportmogelijkheden bij een overzichtelijk aanbod. Gele uien in de sortering 70+ uien en rode uien zijn momenteel bijzonder gewild. Bacteriƫle rot is te vinden in veel partijen en veroorzaakt de grootste problemen. Minderwaardige kwaliteiten vinden afzet in het schilgebied, waar de prijzen weer stijgen. "We verwachten prijsstijgingen voor goede kwaliteiten in de loop van het seizoen", voorspelt Weuthen verder.

Bron: Weuthen

Publicatiedatum: