Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE Kartoffel-Marktbericht

"Beschikbaarheid Franse en Nederlandse aardappelen in Duitsland licht gestegen"

Duitse consumptieaardappelen bleven domineren en konden zonder problemen aan de vraag voldoen. Daarnaast was er nog een klein aantal Franse en Nederlandse aardappelen beschikbaar.

Volgens de BLE was de vraag iets hoger en waren klanten eerder bereid om te kopen. De versnelde handel had echter geen fundamentele invloed op de prijzen. Er gebeurde ook niet veel in het primeur segment: hoewel de kwaliteit van de aardappelen overtuigend was, genereerden de hoge prijzen tot nu toe slechts een geringe vraag.

NRW:
Verwacht wordt dat de kersthandel de afzet verder zal stimuleren. De leegloop van de magazijnen vordert snel. Er zijn weinig veranderingen op de industriemarkt. De relevante prijzen in West-Europa blijven stabiel.

Rheinland-Pfalz:
De bestellingen voor de feestdagen zouden nu grotendeels geplaatst moeten zijn. De vraag was goed en de acties van de supermarkten stimuleerden de koopstemming opnieuw. De aanvoer is verzekerd, ook al is de kwaliteit niet altijd bevredigend. De prijsvooruitzichten blijven stabiel tot stevig op het huidige hoge niveau.

Schleswig-Holstein:
In de laatste dagen voor de feestdagen is het veel rustiger in de aardappelhandel. De lopende acties stimuleren de afzet, maar kunnen worden gerealiseerd met de beschikbare volumes. De overeengekomen aantallen zullen voor het einde van het jaar worden geleverd. Momenteel wordt de vraag ingepland voor het begin van het jaar. Telers zien ruimte voor verdere prijsverhogingen. Dit betreft vooral de goede kwaliteiten. Het aanbod wordt kleiner door een hoge uitsortering. Enkele kritieke partijen zijn in bewaring geplaatst. Er wordt herhaaldelijk gewezen op het tekort aan pootaardappelen.

Bayern:
De resultaten met betrekking tot de kwaliteitsbeoordeling vóór de oogst wijzen op een gemiddelde tot benedengemiddelde opbrengst voor consumptie- en kwaliteitsaardappelen, afhankelijk van de regio. De aanvoer is aanzienlijk lager door late plantdata, droogte en warme dagen. De totale tekorten van 9% liggen boven het gemiddelde. Voor de oogst van 2023 wordt ongeveer 0,7 miljoen ton consumptie- en veredelingsaardappelen verwacht. De meerderheid van de aardappelen (80%) heeft een grootte van 40-70 mm en is in lijn met de gemiddelde sortering van de afgelopen tien jaar.

Niedersachsen:
De kerstafzet van consumptieaardappelen in de deelstaat Niedersachsen bleef goed, meldt BVNON.

Hessen:
De groothandelsprijzen in de deelstaat Hessen bleven op het niveau van de vorige week.

Publicatiedatum: