Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paris Ail & Royal Saveurs

Hoge knoflookprijzen en kwaliteit ver onder de verwachtingen

"De knoflookmarkt heeft het moeilijk in december met hoge prijzen en een kwaliteit die ver onder de verwachtingen ligt," zegt Patrick Flin van Paris-Ail en Royal Saveurs.

Frankrijk en Spanje hebben flink te lijden gehad onder de slechte weersomstandigheden en China heeft niet alleen te kampen met grote opbrengsttekorten, maar ook met logistieke problemen in verband met het moeten omzeilen van de Rode Zee. De diverse marktdeelnemers wachten daarom op de komst van Argentijnse knoflook, die rond half januari wordt verwacht.

Frankrijk: plagen en thermische schok tijdens de oogst
"De Franse knoflookvoorraden zijn momenteel aan het slinken. Een paar maanden geleden zag het Franse knoflookseizoen er nog veelbelovend uit, maar de aanwezigheid van wasachtige afbraak en weersproblemen tijdens de oogst hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een zekere heterogeniteit en een aanzienlijke daling van het aantal partijen na grote sorteerproblemen. De voorraden roze en paarse knoflook zijn als gevolg van enkele sanitaire problemen ook bijna op en hadden gedurende het hele seizoen een tamelijk willekeurige kwaliteit."

Spanje: opbrengsten bijna 30% kleiner
Spanje is dit jaar ook getroffen en kent een opbrengstdaling van bijna 30%. "Sommige Spaanse marktdeelnemers hebben het knoflookseizoen daarom al beƫindigd en andere marktdeelnemers staan op het punt het seizoen te beƫindigen. De producten zullen echter nog tot april op de markt te vinden zijn."

Voor meer informatie:
Patrick Flin
Paris Ail
flin.patrick@gmail.com