Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stakingsweek Duitsland leidt tot verkeershinder

Duitse boeren hebben maandagochtend urenlang de grens tussen Ter Apel en het Duitse Rütenbrock geblokkeerd uit protest tegen de plannen van de Duitse overheid om belastingvoordelen op diesel en landbouwvoertuigen af te schaffen. De blokkade leidde tot verkeershinder, waarbij de provincie Groningen aangaf dat de grensovergang was gesloten. Rond half elf werd de weg echter weer vrijgegeven, en de grens kon opnieuw worden overgestoken.

Vanaf maandag 8 januari tot en met 12 januari laten Duitse boeren, transportbedrijven, expediteurs en vrachtwagenchauffeurs in heel Duitsland hun ongenoegen blijken over de begroting van de bondsregering. De boeren in Duitsland vrezen dat de plannen van de overheid hun producten duurder zullen maken in vergelijking met producten uit andere landen. Transportbedrijven steunen de boeren omdat zij ook te maken zullen krijgen met hogere kosten door de voorgenomen regeringsplannen.

Het Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL) eist het schrappen van de coalitieverplichting om dubbele CO2-tarieven voor Maut en diesel, een verdubbeling van Maut-harmonisatieprogramma’s tot 900 miljoen euro, meer geld voor intacte wegen en bruggen, parkeerplaatsen voor vrachtwagens, en betrouwbare financieringsprogramma’s voor klimaatvriendelijk vrachtvervoer over de weg.

Op de website van BGL kunnen leden informatie vinden over waar en wanneer deze protestacties zullen plaatsvinden.

Bron: RTV Noord, TTM

Publicatiedatum: