Tholen - Na een carrière van veertig jaar in de AGF-handel is Ben Messaoud vanaf 1 januari 2024 afgezwaaid. Ben startte op 1 januari 1984 bij een im- en exporteur in de AGF, waarna hij zes jaar later startte met Hortica met ongeveer hetzelfde pakket, maar dan meer gericht op de verwerkende industrie in België, Italië en Frankrijk. "Dat moest gebeuren in een klein huurpand midden in het centrum van Enkhuizen. Het was een heel gezellige tijd", blikt Ben terug.

"Exact 10 jaar later zijn wij verhuisd naar ons eigen nieuw pand met opslag bij het industrieterrein van Andijk. Wij hadden zeker de wind mee, want de omzet steeg doordat de vraag naar verse groenten, aardappelen en uien ook steeg met name bij de industrie", vertelt Ben. Sinds 2009 is de oudste zoon Mons in het bedrijf gekomen. In 2012 volgde de tweede zoon Menno.

"Ongeveer drie, vier jaar terug zagen we een kentering naar de vraag naar primaire groenten omdat de fabrieken de producten rechtstreeks bij de telers gingen contracteren omdat dit zogenaamd goedkoper zou zijn", blikt Ben terug. "Hierdoor werd de handelaar gedwongen om meer kennis en verstand te hebben over de door de industrie gevraagde producten."

"In het ruim 30-jarig bestaan van Hortica zijn we erin geslaagd om zeer goede en gezonde relaties in Europa op te bouwen. Voor de toekomst zal de volgende generatie deze weg blijven inslaan en ook de veranderingen goed in de gaten houden, zodat we ons altijd weer aan kunnen passen aan de nieuwe eisen en wensen van de markt. Zelf heb ik de afgelopen veertig jaar overal veel goede zakenrelaties en vrienden gemaakt en onderhouden. Ik ben zeer dankbaar aan iedereen die met mij heeft zaken gedaan en aan mij alle vertrouwen heeft gegeven", besluit Ben.

Voor meer informatie:
Hortica
Handelsweg 2
1619 BJ Andijk
messaoud@hortica.nl