Tholen - Afgelopen zomer kondigde de Zeeuwse uienverpakker Jonika uit Oostdijk al de investering van vijf QualityGraders van Flikweert Vision aan. Begin december werden de vijf machines geïnstalleerd. "We hadden hiervoor twee weken gepland, maar het is ruim binnen de tijd gebeurd", vertelt Jaap Nieuwenhuijse.

Met name de compactheid van de machines ziet de directeur van Jonika als een groot voordeel. "De machines konden allemaal ingepast worden binnen de bestaande lijn en routing. Die integratie binnen de bestaande lijn was voor ons een must en dat is naar volle tevredenheid gelukt."

Het sorteerproces is verder geoptimaliseerd met een nieuwe schudsorteermachine van Petech en TSG uit Kapelle heeft de besturing van de lijn voor zijn rekening genomen. "Vanaf dag één hebben de machines naar behoren gedraaid. We werken er nu drie weken mee en zijn er zeer tevreden over."

"Met de vijf machines hebben wij voldoende capaciteit en mogelijkheden om naar wens uien te kunnen verwerken. Een groot voordeel is dat de QualityGraders een flinke opmars hebben gemaakt binnen de uienpakstations. Hiermee wordt een hoop data verzameld. Dankzij de kunstmatige intelligentie die de uien beoordeelt, wordt de kwaliteitsselectie alleen maar nauwkeuriger", vertelt Jaap.

"Met onze Quality Graders vervangen we het complete voorleesgedeelte en besparen we dus heel wat handjes. Wel krijgen de uien voordat ze verpakt worden nog een laatste kwaliteitscheck zodat we zeker weten dat de uien naar wens bij onze klanten arriveren. Al met al kunnen we een stuk efficiënter en duurzamer werken. Ook worden de reststromen in verschillende categorieën uitgesorteerd zodat deze ook een passende bestemming krijgen", besluit Jaap.

Flikweert Vision is standhouder op de Fruit Logistica, Hal 4.1 – B-32

Voor meer informatie:
Jaap Nieuwenhuijse
Jonika
2de Vlietweg 26
4415 AG Oostdijk
+31 (0)113 50 21 20
jaap@jonika.nl
www.jonika.nl

Flikweert Vision
Oude Nieuwlandseweg 7
4305 NE Ouwerkerk
Tel +316 15 69 45 17
martijn@flikweertvision.nl
www.flikweertvision.nl