Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vernieuwde KostprijsCalculator voor consumptieaardappelteelt

Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) lanceert aanstaande week de vernieuwde KostprijsCalculator. Met stakeholders Flynth, Countus, Alfa, Delphy, LTO, NAV en ABN Amro is tot overeenstemming gekomen hoe de kostprijs berekend dient te worden. Deze standaardisatie voorkomt onduidelijkheid hoe je een kostprijs berekent voor je aardappelteelt, maar ook dat er eenvoudigweg geen kosten door telers over het hoofd worden gezien, zo melden ze.

"De POC begrijpt het belang van transparantie in de opbouw van kostprijzen voor de productie van consumptieaardappelen. Daarom hebben we het initiatief genomen om een kostprijscalculator te ontwikkelen die helderheid en inzicht biedt aan telers", aldus Jasper Roubos, voorzitter van de POC.

De KostprijsCalculator bevat:

  • Een lijst met onderdelen voor een kostprijsberekening van consumptieaardappelen.
  • Afspraken over hoe kostprijsberekeningen moeten worden uitgevoerd voor consumptieaardappeltelers.
  • Een webapplicatie op de POC-website achter leden-login voor telers om de kostprijs van hun eigen teelt te berekenen.
  • Een onderhandeltoolbox met onder andere een onderhandelchecklist, ContractTool en KostprijsCalculator.

Historie
Er zal een leden portaal aan de POC-website worden gekoppeld, om leden in staat te stellen hun historie rondom het invullen van de calculator in te zien.

Gebruik KostprijsCalculator
De online KostprijsCalculator wordt binnenkort exclusief voor POC-leden beschikbaar gesteld op de website van POC. Jasper Roubos: "Wij moedigen niet-leden van harte aan lid te worden. Voor een optimale bedrijfsvoering kunnen ze direct gebruik maken van de tool. Daarnaast maken we met vele andere telers een vuist voor een sterkere marktpositie en beter rendement van de consumptieaardappelteelt."

Naast de Kostprijscalculator ontwikkelt POC ook een online ContractTool. Deze biedt telers de mogelijkheid om eenvoudig prijsniveaus en uitbetalingen voor verschillende kwaliteiten producten van diverse afnemers te vergelijken.

Publicatiedatum: