Tholen - "Er moet bij mij rubber onder zitten, dan heb ik het naar m'n zin", lacht Edwin Schouten. De transportondernemer is dan ook al jaren actief als chauffeur en combineert dat met het werk in het racen. Zo maakte hij deel uit van het raceteam van Jan Lammers dat twee keer wereldkampioen werd en heeft hij vijf keer meegedaan met de 24 uur van Le Mans, waar hij verantwoordelijk was voor de brandstof en de banden.

De laatste dertig jaar - Edwin is inmiddels bijna 60 - is de racegek ook als vrachtwagenchauffeur actief. "Vroeger was ik fulltime aan het racen, maar dan kom je tussen maart en november alleen thuis om de vieze racekleding in de was en de schone in de tas te doen. Dat liep een beetje uit de klauwen. Toen ben ik het gaan combineren met het werk als chauffeur."

Edwin reed zo'n dertig jaar als ZZP'er rond, maar besloot afgelopen jaar zijn carrière een nieuwe impuls te geven als eigen rijder. "Het begon bij mij te kriebelen en daarom besloot ik maar gewoon de stap te zetten. Ik wil gewoon de komende tien jaar nog knallen in een eigen auto. Anderhalf jaar terug haalde ik mijn vergunning en ben ik op zoek gegaan naar een trailer om voor langere termijn te huren."

Spiksplinternieuwe Chereau-trailer
Een Google-advertentie van Dawsongroup Benelux kwam precies op het juiste moment onder de chauffeur z'n ogen. "Toen heb ik contact opgenomen en dat liep meteen erg positief. Ik kreeg Jannick van der Laan aan de telefoon en legde hem uit dat ik graag een auto wilde huren met een optie tot koop voor zowel de trekker als de trailer. Dat was allemaal prima bespreekbaar. En hij had net een spiksplinternieuwe Chereau-trailer staan met alles erop en eraan."

"Mijn belangrijkste voorwaarde was dat de trailer de juiste afmetingen had om 43 Deense karren te vervoeren. Dat is wat opdrachtgevers van ons vragen. Over de trailer waren we er snel uit, die was keurig uitgerust met onder meer glijplaten tegen beschadigingen, een keurige anti-slipvloer en twee rijen waar je spanbanden en balken in kwijt kunt. Ofwel, de trailer was perfect voor mij uitgerust. Prijstechnisch bleek het ook interessant en dat is ook niet gek als je net als eigen rijder van start gaat. Ik bleek de allereerste klant van Dawsongroup die deze trailer van 2,70 meter hoog huurde."

Kassen volrijden met planten
Sinds december rijdt Edwin dan ook met veel genoegen rond met zijn nieuwe Scania 460S Super trekker en trailer. "Laatst heb ik een ritje Zweden gedaan, dat zijn de mooie ritten. Helaas is het op het moment rustig in het bloemen- en AGF-transport, dus rijd ik nu vooral nationaal. Veel transportbedrijven hebben zelf auto's stil staan, dan komen de charters achteraan de rij terecht. Maar ik verwacht dat dadelijk als het Holland-seizoen weer losbarst, het werk weer snel toe gaat nemen. Veel kassen moeten weer vol met planten en de kassen die zijn volgereden met planten, daar komen al snel weer paprika's, tomaten en komkommers vanaf. Dus binnenkort kunnen we onze lol weer op."

"Ik beperk me sowieso niet tot landen of producten. Vorige week reed nog met een vracht wasverzachters. Als het erin past, dan gaan we ervoor. Dat is het voordeel van zo'n multifunctionele trailer", lacht Edwin. "Bovendien kan ik als eigen rijder het werk aanpakken wat ik wil. Dat geeft me ook de gelegenheid om met één van de twee trailers te rijden voor het Europese Nascar-team van Bleekemolen Race Planet. Met dat virus blijf ik ook besmet. En stiekem vinden de klanten dat ook wel mooi. Gelukkig hoeven de banden van mijn eigen trailer niet zo snel vervangen te worden als bij het raceteam, want daar zou ik niet tegenop kunnen werken!"

Voor meer informatie:
Edwin Schouten Automotive Services Transport
Goeverneurlaan 502
2523CL Den Haag
Mob: +31 653953511
Edwin.schouten1@outlook.com

Jannick van der Laan
Dawsongroup Benelux
Mob: +31 (0)6 – 15226430
jvanderlaan@dawsongroup.nl
www.dawsongroup.nl