Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kapitaalinjectie voor Koppert

HAL Investments investeert in Koppert. Hiermee wordt kapitaal verschaft om de positie van Koppert in de wereldwijde markt voor biologische oplossingen voor de land- en tuinbouw te versterken en de internationale expansie van het bedrijf te versnellen.

Koppert is een belangrijke leverancier van duurzame oplossingen voor de land- en tuinbouw, gespecialiseerd in biologische plaagbestrijding, bestuiving, ziektemanagement en plantgezondheid. Via een uitgebreid internationaal netwerk van dochterondernemingen en meerdere productiefaciliteiten wereldwijd wil Koppert de land- en tuinbouw gezonder, veiliger en productiever maken. Dit wordt bereikt door het aanbieden van een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en opbrengst van gewassen verbeteren.

Groei faciliteren
De investering van € 140 miljoen euro in preferent aandelenkapitaal door HAL Investments zal voornamelijk dienen als financiering voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten van Koppert en werkkapitaal om groei over de hele wereld te ondersteunen.

De kapitaalinjectie ondersteunt niet alleen de onmiddellijke groeiplannen, maar positioneert Koppert ook strategisch voor toekomstige investeringen. Bovendien zal het volgens beide partijen 'een cruciale rol spelen bij de uitvoering van de licentie-, fusie- en overnamestrategie.' Koppert blijft een familiebedrijf en wil dat ook blijven met de bijbehorende waarden en betrokkenheid.


Met het vernieuwde product Mirical won Koppert op de onlangs houden Fruit Logistica nog een innovatieprijs.

René Koppert, CEO van Koppert: "We zijn verheugd om HAL Investments te verwelkomen als strategische langetermijnpartner en investeerder. Samen delen Koppert en HAL de visie om positieve verandering teweeg te brengen. Dit was de voor de hand liggende keuze in onze zoektocht naar een investeerder om onze groei te stimuleren. Deze samenwerking zal onze onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven versnellen en de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen voor biologische en duurzame landbouw stimuleren. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, waardoor zij betere kansen op succes hebben. HAL deelt dezelfde ondernemersgeest en lange termijn toewijding die wij als familiebedrijf belichamen, waardoor zij de juiste partner voor ons zijn. Met de steun van HAL kijken we ernaar uit om onze groei te versnellen en een positieve impact te hebben op de wereldwijde landbouw."

HAL Investments investeerde eerder al in Prins en Stolze, samen in GreenV.

Voor meer informatie:
Koppert
info@koppert.nl
www.koppert.nl

Publicatiedatum: