Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelingsbedrijf uit zorgen over octrooien op natuurlijke eigenschappen plant

Veredelingsbedrijf Nordic Maize breeding heeft in een brief aan minister Adema van LNV hun zorgen geuit over het octrooieren van natuurlijke eigenschappen van planten. De minister deelt die zorgen, heeft hij vrijdag in een brief terug laten weten. Daarover heeft hij de Tweede Kamer ook geïnformeerd.

"Ik acht een goede balans tussen het stimuleren van innovatie en de toegang tot genetisch materiaal van groot belang." Adema zegt het voornemen van de Europese Commissie te steunen om een onderzoek uit te voeren met betrekking tot dit onderwerp. De Europese Commissie wil ook zo'n onderzoek, maar Adema pleit ervoor dat de resultaten hiervan eerder dan pas in 2026 beschikbaar zijn.

Nordic Maize breeding is een Fries veredelingsbedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van zeer vroege snijmaïsrassen voor de Noord-West Europese markt.

Bekijk hier de brief aan Nordic Maize breeding en hier de Kamerbrief.

Publicatiedatum: