Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering probeert daling van telersprijs voor uien te beteugelen

Het ministerie van Landbouw (DA) op de Filipijnen is actief bezig met het aanpakken van de neerwaartse spiraal van telersprijzen, die momenteel op een dieptepunt van P20 per kilo liggen, volgens woordvoerder Arnel De Mesa van de DA. Met de uienoogst die piekt in maart en april, groeit de bezorgdheid dat de prijzen verder kunnen dalen.

De daling wordt toegeschreven aan de instroom van gesmokkelde en geïmporteerde uien, zoals verklaard door Jayson Cainglet, de uitvoerend directeur van de telersgroep Samahang Industriya ng Agrikultura (SINAG). Er zijn initiatieven gaande, waarbij het Bureau voor Plantenindustrie (BPI), het High Value Crops Development Program en de Agribusiness en Marketing Service betrokken zijn, om marketingverbindingen te creëren met Kadiwa-winkels en andere verkooppunten in Zuid-Tagalog en elders.

De uienteeltgebieden zijn met 40% uitgebreid, met een opmerkelijke toename in Nueva Ecija, Centraal-Luzon, waar het areaal 11.000 hectare heeft bereikt. Ondanks deze uitbreiding daalden de telersprijzen naar P28 per kilo, waardoor telers gedwongen werden opslag te huren om hun uien te bewaren. De uitdaging wordt verergerd door de concurrentie met gesmokkelde en geïmporteerde uien, die online beschikbaar zijn voor slechts P25 per kilo. Ondanks de import van 21.000 ton uien door BPI, blijven de retailprijzen in Metro Manila hoog, met lokale rode uien geprijsd tussen P90 en P120 per kilo en geïmporteerde variëteiten iets lager.

[P1 = €0,02]

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: