Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pallethandelaar Aram Troost:

"Rust is weergekeerd op de palletmarkt na tijden van schaarste"

Tholen - Alweer bijna zeventien jaar geleden startte Aram Troost zijn pallethandel op ABC Westland in Poeldijk. Inmiddels voorziet hij klanten, vooral in de AGF en sierteelt door heel Nederland van gebruikte pallets. "Het logistieke proces begint altijd met een pallet, daarom zal er voor ons altijd wel werk blijven." De afgelopen jaren zorgde schaarste voor grote tekorten en hoge prijzen op de palletmarkt. Die tijden liggen volgens Aram alweer even achter ons. "De verwende jaren zijn voorbij. Er waren de afgelopen jaren periodes dat we de splinters bijna nog konden verkopen. Inmiddels is de rust weergekeerd en zijn de prijzen ook weer genormaliseerd."

"Tijdens de piek van de prijzen ging de prijs van europallets door het dak heen. Toen was het verschil met nieuwe pallets zo klein, dat mensen zelfs nieuwe pallets gingen kopen. Inmiddels liggen de prijzen weer rond het oude niveau en is er een ruim aanbod. Dat is ook beter voor je hartslag, hoor. In die tijden kochten we constant drie trailers in en verkochten we er weer drie om maar met de markt mee te bewegen. Maar het liefste zit ik ruim in mijn voorraad. De beste raad is nog altijd voorraad. Heb je een voorraad, dan weten klanten dat ze altijd op je kunnen bouwen."

"Tussen de jongens"
Aram heeft een mannetje of acht in dienst, waarvan zijn broer Ismael, die er al vanaf het begin bij is en werkt als chauffeur. Ook vriendin Lola heeft afgelopen jaar haar vrachtwagenrijbewijs gehaald en kan bijspringen op de auto als het nodig is, waardoor ze als bedrijf ook transport voor derden kunnen aanbieden. "Op een of andere manier is het nooit zo'n probleem geweest om mensen aan te trekken. Als we iemand nodig hebben, zet ik vaak op Facebook dat we iemand zoeken die niets hoeft te kunnen, maar wel hard wil werken en daar komen nog altijd mensen op af. Wij leren zelf de mensen het vak wel. En zelf loop ik veel tussen de jongens."

"We hebben drie trekker-trailers en een bakwagen rondrijden, terwijl we werken met twee chauffeurs. Voor ons werkt dat ideaal, want we zorgen dat de vrachtwagen weer volgeladen is als de chauffeur weer terug is. En hier op het terrein komen veel handelaren met hun heftruck een stapeltje pallets halen. Onze locatie is werkelijke goud. Het gros van onze klanten zit in Nederland, sporadisch komen we ook in Belgiƫ. Wel kopen we de pallets in door heel Europa", vertelt Aram. Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel. "Door de pallets uit te sorteren dan wel te repareren, leveren we als bedrijf een mooie bijdrage aan het milieu. Bovendien zijn we bezig met de aanschaf van zonnepanelen."

Een hoogtepuntje voor de pallethandelaar was altijd de eindejaarsweek, waarbij Scheveningen de strijd aan ging met de zuiderburen op Duindorp om uit te maken wie het hoogste vreugdevuur kan bouwen. In de laatste dagen van december worden tienduizenden pallets naar het strand gebracht en volgens een bepaald systeem opgestapeld. In Aram vond men altijd een enthousiast leverancier van de pallets. "Maar het is niet meer zo druk als in het verleden. Vanwege veiligheidsredenen mag de stapel nog maar tien bij tien bij tien meter zijn. De strijd om het hoogste vreugdevuur is er daarom wel uit. Jammer hoor, want daar praten de mensen nog steeds over."

Aram ziet de toekomst positief in en is nog altijd dankbaar voor de loyale mensen om hem heen, evenals de trouwe klanten en leveranciers. "Zonder hen was dit nooit niet gelukt!"

Voor meer informatie:
Aram Troost
Gebr. Troost Pallethandel B.V.
ABC Westland 622
2685 DH Poeldijk
Mob: 0643000315
aram-troost@live.nl
www.troostpallethandel.nl