Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LTO over SDE++ 2024:

"Geen subsidiegeld voor natuurinclusieve maatregelen zonneparken"

Met een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Jetten van Economische Zaken en Klimaat informatie gepubliceerd over de openstellingsronde van de SDE++ subsidie voor 2024. LTO heeft daarop gereageerd. Over veel punten is men positief, maar niet over subsidie voor natuurinclusieve maatregelen bij zonneparken.

TO is geen voorstander van zonneparken, en vindt niet dat de verdere ontwikkeling hiervan met maatschappelijke middelen gefinancierd moet worden. "Blijkbaar levert een zonnepark op zich onvoldoende meerwaarde qua duurzaamheid, en vindt de minister het nodig om extra natuurinclusieve maatregelen bij zonneparken te stimuleren."

LTO roept de minister op om de verplichting van dergelijke maatregelen bij ontwikkelaars te leggen, in plaats van subsidiegeld hieraan te besteden. Mede omdat de minister eerder heeft aangegeven dat het in de toekomst niet meer mogelijk is om op landbouwgrond zonneparken te ontwikkelen.

Bron: LTO

Publicatiedatum: