Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Verlenging uienexportverbod stuit op kritiek

De beslissing van de Indiase regering om het exportverbod op uien te handhaven, heeft scherpe kritiek gekregen van vooraanstaande belanghebbenden in de sector. MP Supriya Sule uitte haar ongenoegen door de beslissing als "verschrikkelijk" te bestempelen en benadrukte de negatieve effecten op lokale telers. "Deze beslissing treft uientelers in het Nashik-district hard, dat een belangrijke regio is voor de uienteelt in het land," verwoordde Sule.

Het embargo, oorspronkelijk ingesteld om de binnenlandse prijzen te stabiliseren, heeft onbedoeld financiƫle druk gelegd op producenten, met name in regio's die bekend staan om hun uienteelt. Deze stap heeft een debat aangewakkerd over het balanceren tussen de stabiliteit van de binnenlandse markt en het economisch welzijn van telers die sterk afhankelijk zijn van exportmarkten. "De regering moet een middenweg vinden die de belangen van uientelers niet schaadt," voegde Sule toe, waarbij ze opriep tot heroverweging van het beleid.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: