Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PFVA vraagt twee weken uitstel voor huidige uienexportverbod

De Pakistan Fruit and Vegetable Exporters Association (PFVA) heeft een verzoek ingediend voor een verlenging van twee weken van het huidige verbod op de export van uien, met als doel eenheid onder de exporteurs te bereiken. Dit verzoek is officieel ingediend bij het federale ministerie van Handel, met een uitstel tot 30 april.

Na deze periode stelt de PFVA voor om vanaf 1 mei de export van uien te hervatten, onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden omvatten een verplichte 100% vooruitbetaling door kopers en het vaststellen van een minimale exportprijs op $ 1200.

In reactie hierop verklaarde minister van Handel Jam Kamal dat de regering vol vertrouwen was en zich richtte op het verbeteren van alle economische factoren om het vertrouwen van de zakelijke gemeenschap te versterken.

Hij benadrukte dat het ministerie zich bewust was van zijn verantwoordelijkheid om input van de zakelijke gemeenschap te verkrijgen en vastbesloten was om de uitdagingen waarmee handelaren en industriƫlen worden geconfronteerd, aan te pakken.

De minister zei dat de regering en de zakelijke gemeenschap verschillende opties overwogen om de zaken positief vooruit te helpen. Hij merkte op dat het smokkelen grotendeels onder controle was gebracht tijdens de voorgaande periode van de waarnemende regering en dat sommige van de initiatieven die waren genomen, voortgezet moesten worden.

Bron: pakobserver.net

Publicatiedatum: