Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase overheid gaat uientelers direct uitbetalen

De Indiase overheid gaat een systeem invoeren genaamd Directe Overboekingen (DBT) om betalingen aan boeren voor de aankoop van uien te versnellen. Dit systeem zal ervoor zorgen dat boeren binnen zeven dagen na aankoop betaald worden tegen markttarieven door specifieke overheidsinstanties die buffervoorraden aanleggen. Boeren moeten zich registreren op een online platform met hun bankgegevens om deze snelle betalingen te ontvangen.

Vroeger werden betalingen voor de aankoop van uien, met als doel het opbouwen van buffervoorraden, gedaan aan federaties of coöperaties in Maharashtra door Nafed en de National Cooperative Consumers' Federation of India (NCCF). Deze organisaties verdeelden vervolgens de fondsen onder de boeren. Voor dit lopende boekjaar zijn zowel Nafed als NCCF belast met de aankoop van elk 0,25 miljoen ton uien, wat bijdraagt aan een totale buffervoorraad van 0,5 miljoen ton. Deze agentschappen spelen een cruciale rol bij het reguleren van de aanvoer van uien naar grote steden om prijsvolatiliteit tegen te gaan. Ze worden ondersteund door het prijsstabilisatiefonds van het ministerie van Consumentenzaken.

Vanaf dit jaar moeten federaties die uien opslaan voor bufferdoeleinden minstens 85% van hun voorraad beschikbaar stellen voor marktinterventie, met een limiet van 15% voor opslagverliezen. Daarnaast moet 60% van de geleverde uien voldoen aan de kwaliteitsnormen van Graad-A. Er zijn ook voorstellen om het National Agriculture Market (e-NAM) platform te gebruiken voor transparante uienverkopen, en om transportvrachtwagens uit te rusten met GPS voor realtime tracking.

Dankzij de voortdurende inkoopactiviteiten van NAFED en NCCF hebben uientelers in 2023 stabiele inkomsten ontvangen. Ondanks het onbepaald verlengen van het exportverbod op uien na 31 maart 2024 vanwege zorgen over de binnenlandse beschikbaarheid, heeft India de export van in totaal 79.150 ton uien toegestaan naar landen zoals de VAE, Bangladesh, Sri Lanka en Mauritius. Deze beslissing komt op een moment dat er voorspellingen zijn van een afname van 16% in de uienproductie tot 25,47 ton in het huidige jaar, voornamelijk door een aanzienlijke vermindering van de output uit Maharashtra, de grootste uienproducerende staat.

Bron: financialexpress.com

Publicatiedatum: