Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemeense uienteler investeert €8 miljoen in opslagfaciliteit nabij Boekarest

De Agrarische Coöperatie Argedava Novaci, die zich uitstrekt over 800 hectare land in verschillende provincies rond Boekarest, heeft plannen om € 8 miljoen te investeren in een ultramoderne opslag- en conditioneringfaciliteit voor uien. Deze strategische investering heeft tot doel te profiteren van de prijsverschillen die ontstaan door schommelingen tussen perioden van overproductie en het voorjaar, wanneer Roemenië sterk afhankelijk is van uienimport, voornamelijk uit Nederland.

"Op dit moment produceert Roemenië slechts tussen de 30 en 40% van zijn uienconsumptie. De voornaamste uitdaging ligt in het gebrek aan geschikte opslag- en conditioneringinfrastructuur, aangezien uien gespecialiseerde ventilatiecellen nodig hebben voor conservering. Echter, de kosten voor deze cellen zijn aanzienlijk," zei Ionuţ Vochin, voorzitter van de coöperatie en uitvoerend directeur van Oxigen Agro Product Company, een divisie van Argedava Novaci.

Recente gegevens tonen aan dat Roemenië jaarlijks meer dan 80.000 ton uien importeert uit Nederland en andere EU-landen. Ondanks een jaarlijkse productie van meer dan 300.000 ton, kampt het land met moeilijkheden om aan zijn consumptievraag te voldoen vanwege het gebrek aan professionele bewaringsfaciliteiten. Hierdoor blijft een aanzienlijk deel van de productie onverkocht en bereikt het niet de markt.

Bron: romania-insider

Publicatiedatum: