Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India heft exportverbod voor uien naar Sri Lanka op

De Indiase Hoge Commissie in Colombo heeft de opheffing van het exportverbod op uien naar Sri Lanka aangekondigd. Deze beslissing maakt de export van maximaal 10.000 ton uien mogelijk, zoals aangegeven in de kennisgeving van het Directoraat-Generaal van de Buitenlandse Handel van India. De stap maakt deel uit van India's beleid van 'Buurlanden Eerst' en valt samen met de vieringen van het Singalees en Tamil Nieuwjaar in Sri Lanka.

Voorheen had India zijn verbod op uienexport voor onbepaalde tijd verlengd, wat de prijzen in verschillende landen die afhankelijk zijn van Indiase uien beïnvloedde, waaronder Sri Lanka, Bangladesh, Maleisië, Nepal en de VAE. Ondanks het verbod had India plannen om uien te leveren aan Sri Lanka en de VAE, naast andere essentiële goederen aan de Malediven. Daarnaast stond India op 3 april een extra levering van 10.000 ton uien toe aan de VAE, waarbij de prioriteitsstatus van het Golf-land met New Delhi werd benadrukt. India, als de leidende exporteur van uien, leverde een aanzienlijke bijdrage aan de Aziatische uienmarkt.

Bron: adaderana.lk

Publicatiedatum: