Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode uienproject in Noordwest-Maleisië

In het noordwesten van Maleisiƫ plant de regering van Perak uitbreiding van haar landbouwactiviteiten door een BAW-1 rode ui teeltproject te ontwikkelen in Perak Tengah, gericht op een gebied van ongeveer 40 hectare.

Dit initiatief volgt op het succesvolle implementeren van een vergelijkbaar project in Sungkai. De Perak State Agricultural Development Corporation (Perak SADC), in samenwerking met het Malaysian Agricultural Research and Development Institute (Mardi), zal dit project leiden. Datuk Mohd Zolkafly Harun benadrukte dat het doel van het project is om land in Lambor te gebruiken voor de teelt van rode uien, wat bijdraagt aan de ambitie van de staat om een lokale hub voor de teelt van rode uien te worden. Verder wordt verwacht dat het project zal voorzien in de vraag van de staat naar rode uien en kan worden uitgebreid naar andere districten met geschikte teeltomstandigheden.

Ondanks de uitdagingen veroorzaakt door het hete weer en het El NiƱo-fenomeen, blijft de landbouwproductie in Perak onaangetast, met geen significante meldingen van weersgerelateerde problemen van boeren.

Bron: malaymail.com

Publicatiedatum: