Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agurotech

Realtime advies voor beregening, specifiek voor de uienteelt

De agrarische sector is continu in beweging en technologie is cruciaal voor boeren die opbrengsten willen optimaliseren en op efficiënte wijze met middelen willen omgaan. Agurotech biedt een unieke oplossing specifiek voor de optimalisatie van beregening voor de uienteelt bestaande uit geavanceerde sensortechnologie en weerstations in combinatie met nauwkeurige weersvoorspellingen. Traditioneel vertrouwen uientelers op ervaring en intuïtie voor beregeningsbeslissingen. Hierdoor maken telers onnodige kosten en lopen opbrengstmaximalisatie mis.

Agurotech biedt een compleet systeem met realtime advies voor beregening, specifiek voor de uienteelt. Agurotechs innovatie gebruikt geavanceerde bodemvochtsensoren die na het zaaien cruciale parameters zoals bodemvocht, bodemtemperatuur, gewasverdamping en weer monitoren. Het systeem houdt rekening met de bodemtextuur, zaaidatum, wortelgroei, groeifase en verdamping van het gewas. Deze sensoren, gekoppeld aan weerstations, weersvoorspellingen en plant- en hydrologische modellen, voorspellen het vochtverloop tot 10 dagen vooruit. Hierbij is Agurotech de enige leverancier die een concrete beregeningsvoorspelling geeft waardoor agrariërs hun proces voor de komende week kunnen plannen. Daarnaast biedt het systeem een spuitplanner en wordt het binnenkort uitgebreid met plantziektemodellen. De ervaring van jarenlang inzet van Agurotechs oplossing leert dat voorzien van de ideale vochttoestand voor de uienteelt tot significante opbrengstvergroting leidt.

Agurotech biedt een overzichtelijk platform waar boeren toegang hebben tot alle voor hen relevante gegevens - van teeltgegevens, sensormetingen, actuele weerdata, vochtigheidsniveaus, beregeningsacties en -adviezen tot weersvoorspellingen. Het voordeel van Agurotechs oplossing is de automatisering en optimalisatie van de teelt op basis van feitelijke gegevens en realtime inzichten. Het is eenvoudig mogelijk om data te delen, medewerkers en adviseurs, en mee te kijken met bijvoorbeeld andere weerstations. Agurotechs technologie draagt bij aan een efficiëntere, productievere en duurzamere toekomst voor de landbouw.

Voor meer informatie:
Joëlle van den Brand
Agurotech
[email protected]

Publicatiedatum: