Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage AGF-standhouders

Food Tech Event toont cruciale rol voor techniek in toekomst van de voedingsindustrie

Tholen - 104 exposanten en 40 sprekers deelden op 15 en 16 mei tijdens Food Tech Event in de Brabanthallen, 's-Hertogenbosch, hun technische oplossingen en innovaties voor voedselproductie en -verwerkingsomgevingen. Samen onderstrepen ze de cruciale rol van techniek voor de toekomst van de voedingsindustrie. Met focus op machine- en apparatenbouw, voedselveiligheid en -hygiëne, digitaliseren en automatiseren, kwaliteitsmanagement en -beheersing, energiemanagement en -besparing en Leven Lang Ontwikkelen, zijn voedselproducenten, -verwerkers en toeleveranciers efficiënt in twee dagen helemaal op de hoogte van de laatste oplossingen en ontwikkelingen.


Vanaf linksboven met de klok mee: Van Vliet Bouwmanagment, HiTec, Equans en Aptean

De bezoekers kregen het neusje van de zalm te zien op het gebied van robotisering. Zo presenteerde Cobotx in samenwerking met Bruynzeel Keukens hun wereldprimeur met de eerste robot die pannenkoeken bakt. Ook waren er live demonstraties over de waarde van Artificial Intelligence (AI) in de productie en verwerking: Stäubli Robotics en QING Forward Engineering. Samen hebben zij een slimme robotopstelling ontwikkeld dat draait op AI-software. Hiermee is het mogelijk om een product, ongeacht de veranderingen in het product zelf of in de omgeving, te bewerken of te verplaatsen. Bezoekers konden hier ervaren hoe deze innovatieve oplossing de efficiëntie vergroot en de voedselkwaliteit naar een hoger niveau tilt.

De behoefte naar continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak vraagt om snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling. "Dit vraagt om innovatieve en steeds slimmere machines en apparaten, maar ook om kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie. Allemaal stuk voor stuk flinke en vaak complexe uitdagingen. We hebben dan ook gemerkt dat er in Nederland behoefte is aan een jaarlijkse centrale ontmoetingsplek waar professionals uit de voedings- en drankenindustrie in korte tijd weer op de hoogte zijn van de laatste technische ontwikkelingen, waar men kennis en ervaringen met elkaar kan uitwisselen en waar men efficiënt kan netwerken met zowel technische bedrijven, potentiële toeleveranciers als met elkaar. Met het Food Tech Event bieden we deze centrale ontmoetingsplek", aldus Judith van den Nieuwenhuijzen, programmamanager Food Tech Event vanuit organisator Mikrocentrum.

Wij maakten een fotoreportage van de AGF-gerelateerde standhouders

Foto's: Andries Gunter en Corline Boekhout