Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Società Agriconetto (Italië)

Eerste rode Acquaviva uien op de markt

De eerste rode Acquaviva zijn weer geoogst in Italië. Het seizoen is vroeg begonnen en de handelaren zijn tevreden over de kwaliteit.

"Er is bijna geen uitval en gemiddeld weegt een ui 700 gram", zegt Giammarco Lionetti van het teeltbedrijf Agriconetto. "Alles lijkt mee te zitten dit seizoen, zowel op teelt- als afzetgebied. Sinds maandag 17 juni oogsten we ongeveer 10 ton per dag in vergelijking met de 3,5-4 ton een jaar geleden, toen schimmelziektes roet in het eten strooiden."

Een karton rode Acquaviva uien met een gewicht van 400 gram

De rode uien van Acquaviva delle Fonti staan bekend om hun zoete smaak, platte vorm en hoog gehalte aan flavonoïden en vitamine B en C. Ze kunnen een gewicht van 1,2 kilo bereiken.

Automatische oogstmachine
De eerste rode uien van Agriconetto gaan naar groothandelsmarkten in Noord-Italië, zoals Verona, Turijn, Milaan en Padua. "Binnenkort zullen we ook de export opzetten, vooral naar Duitsland en Finland. Op dit moment laden we 20 pallets per dag, maar gezien de grote vraag zijn we de oogst aan het opschalen. Met dit afzetritme is het onwaarschijnlijk dat we eind augustus nog product beschikbaar zullen hebben. De aanschaf van een automatische oogstmachine stelt ons in staat om snel uien in het magazijn te krijgen. Die worden dan direct verwerkt en in de vrachtwagens geladen. De prijzen liggen 5% hoger dan vorig seizoen, maar dat is ook nodig, want de voorbije maanden hebben we meer moeten irrigeren door de droogtesituatie."

Voor meer informatie:
Agriconetto Srl
Sp 127 km1
70021 Acquaviva delle Fonti (BA) – Italië
Tel: +39 389 8286512
Tel: +39 333 6100998
[email protected]
agriconettosrl.com

Publicatiedatum: