Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Commissie in Maharashtra moet uiencrisis aanpakken

In de Indiase deelstaat Maharashtra is een speciale commissie opgericht om de terugkerende problemen in de uienteeltsector aan te pakken. De commissie staat onder leiding van Pasha Patel, voorzitter van de staatscommissie voor landbouwprijzen, en is een initiatief van Chief Minister Devendra Fadnavis. Doel is het ontwikkelen van een integraal beleid voor de teelt, opslag en export van uien.

"Uien zorgen elk jaar opnieuw voor problemen bij telers, consumenten en de overheid," aldus Patel. "Als grootste uienproducerende en -exporterende staat van India is er dringend behoefte aan een samenhangend beleid." De commissie bestaat uit deskundigen en overheidsfunctionarissen die binnen afzienbare tijd een adviesrapport moeten opstellen.

Maharashtra is goed voor circa 34% van de nationale uienproductie en 40% van de export, maar kampt al jaren met prijsschommelingen, een gebrek aan opslagcapaciteit en een instabiel exportbeleid. Deze factoren leiden tot marktverstoringen en onzekerheid bij telers.

Onder leiding van Patel zullen de commissieleden – waaronder de directeur Marketing van de deelstaat en vertegenwoordigers van relevante ministeries – werken aan aanbevelingen die de prijsvorming stabiliseren, de opslag verbeteren, de export bevorderen en markthervormingen stimuleren.

Binnen een maand wordt een eerste tussenrapport verwacht. Daarna volgen tweemaandelijkse voortgangsrapportages, met als doel om binnen zes maanden een eindrapport met beleidsvoorstellen en een actieplan te presenteren.

Bron: Deccan Herald