Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wild investeert in nieuwbouw voor aardappelen en uienverwerking



'Wild' uit het Duitse Eppingen is groot geworden met verpakte aardappelen en uien. Nu is het echter tijd voor de volgende stap: het bedrijf breidt uit met een 10.000 vierkante meter grote nieuwbouw, meldt de Duitse website econo.de. Hier zullen vanaf eind 2015 vooral aardappelen, maar ook uien en slasoorten tot handelswaren verwerkt worden. De vraag hiernaar stijgt namelijk. "We moeten met de tijd meegaan", aldus directeur Jürgen Wild.


vlnr: Beate Wild, Jürgen Wild, Franz Wild, Stefan Wild, Sabrina Mäckel-Wild

Het bedrijf investeert een tweecijferig miljoenenbedrag in de nieuwe fabriek en er zullen 50 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan. Momenteel heeft Wild circa 200 mensen in dienst.

Wild heeft zich sinds het begin tot een expert op het gebied van aardappelen en uien ontwikkeld. Het bedrijf heeft circa 1500 vierkante meter akkerland gepacht of onder contract. Aardappelen en uien worden in het eigen bedrijf gesorteerd en verpakt of verder verwerkt, bijvoorbeeld tot aardappelsalade van het eigen merk.




Publicatiedatum: