Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Canada: vraag naar lokale AGF stijgt

Canadese AGF-telers krijgen momenteel hoge prijzen vanwege de zwakke wisselkoers en de dure import uit de Verenigde Staten. Volgens het Canadese Bureau voor de Statistiek stegen in januari de groenten- en fruitprijzen met respectievelijk 13% en 18% ten opzichte van het jaar daarvoor. Canadese telers hebben hun productie vergroot om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende vraag naar betaalbare AGF.

Ook wortel- en bietentelers profiteren hiervan. Vanwege de torenhoge prijzen brengen bieten op het moment per hectare tienmaal meer op dan koolzaad. Volgens Bob Purton van de telersvereniging in Saskatchewan zal het groentenareaal in deze regio dit jaar mogelijk met 10% toenemen.

In Ontario verwacht men dat de vraag naar Canadese appelen, perziken en zachtfruit gaat stijgen.De goedkope Canadese dollar zal mogelijk ook een boost geven aan de fruitexport naar de Verenigde Staten.

EĆ©n van Canada's grootste retailers, Sobeys, koopt ook meer binnenlandse producten in en heeft een team in de arm genomen om in contact te komen met nog meer lokale telers en verkopers in Alberta en British Columbia.

De overvloedige regenval en wisselvallige temperaturen zullen in Florida en Californiƫ mogelijk voor een krappe aanvoer van selderij, bloemkool en kool zorgen, waardoor er een grotere vraag zal zijn naar Canadese groenten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven