Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nedato Flex systeem openbaart behaalde poolresultaten

Nedato betaalt gemiddeld 18,40 euro uit in consumptieaardappelpool

Nedato hecht er waarde aan dat haar telers als eerste op de hoogte worden gebracht van de behaalde poolresultaten van het afgelopen seizoen. Gisteren waren 250 Nedato telers te gast op het terrein van PPO Westmaas, waar naast de poolpresentatie ook teelt- en rassenproefvelden bezocht konden worden. Na de bijeenkomst werden de individuele afrekeningen beschikbaar gesteld.

Tafelaardappelpool
De gemiddelde gerealiseerde prijzen in de tafelaardappelpool komen gemiddeld uit op 18,40 euro per kwintaal. De variatie in prijzen is groot. Goede kwaliteiten worden sterk beloond en komen boven de 20,00 euro uit. Elk jaar opnieuw is het verschil tussen de beste en minste resultaten meer dan 100 procent.

Pools Aardappel Verwerkende Industrie (AVI)
Het Nedato Flex Systeem geeft telers de mogelijkheid om een keuze te maken uit 5 verschillende prijsvormingssystemen. Vaste prijzen, dagprijzen, klikcontracten, Top & Bodempool en pool zonder voorverkoop. Veel telers kiezen voor een combinatie, waardoor risicospreiding wordt bereikt.

De gemiddelde prijs voor alle aardappelen in het Flexsysteem komt uit op 15,40 euro. Deze prijs is per individuele teler uiteraard zeer verschillend, afhankelijk van de mix van gekozen systemen.Naast de hierboven genoemde telersprijzen in de pool, wordt na afloop van het boekjaar een dividend betaald aan de leden. In de laatste jaren is dat tussen de 100 en 167 euro per hectare geweest. Het resultaat van het lopende boekjaar is nog niet bekend. Dit dividend is niet verwerkt in bovenstaande prijzen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven