Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Overschot Borettana uien; meer toegevoegde waarde bieden

Middenin de campagne voor Borettana uien zijn er wat betreft aanbod nog geen problemen geweest, maar qua prijzen wel. Matteo Freddi van Freddi Prodotti Ortofrutticoli: "De Piacenza Kamer van Koophandel registreert ongeveer €0.15 per kg. Wij willen juist hogere prijzen krijgen om een minimum te kunnen garanderen voor telers. €0.15 is het minimum om productiekosten te kunnen dekken."


Drie Freddi producten van Borettane uien.

De oorzaak hiervan is dat er veel uien beschikbaar zijn. De oogst van Borettana uien is toegenomen met 25% per hectare. "We zien ook dat veel nieuwe telers met uien zijn begonnen dit jaar, waarschijnlijk omdat er vorig jaar problemen waren met andere gewassen. Deze telers besloten zich te richten op het product wat het wel goed deed."


Borettane onions.

"Je kunt dit product niet telen als je niet van tevoren weet aan wie je het gaat verkopen. Sommige nieuwe telers konden geen kopers vinden en begonnen voor een lagere prijs te verkopen. Hiermee hebben zij voor ons de markt verwoest."

Het seizoen is pas net begonnen en duurt nog even voort, dus er is nog hoop. "De situatie kan nog verbeteren. Er is wel een groter aanbod, maar we weten nog niet hoe de nieuwe uien het doen als ze opgeslagen worden."Poplar-wood packaging.

Freddi was ook aanwezig bij het River's Food Festival in Boretto, de stad waar deze uien vandaan komen. In 2 dagen heeft hij ongeveer 500 kg uien verkocht. "Dit bewijst dat consumenten op zoek zijn naar iets nieuws. Vaak zijn handelscontracten erg strikt en is er geen ruimte voor producten met kleine foutjes. Daardoor vergeten we soms dat consumenten op zoek zijn naar goede smaak en daar ook voor willen betalen."

Consumenten zijn ook nieuwsgierig naar nieuwe producten. "Daarom testen we nieuwe producten - uienjam, uien in sojasaus en de meer traditionele zoetzure recepten. We ontwikkelen ook een nieuwe verpakking voor gepelde uien. Dit is een verpakking van populierhout, perfect voor de premium markt."


Contacts:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.

Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE)
Tel.: (+39) 0522 679831
Fax: (+39) 0522 679854
Email: commerciale@cipollefreddi.it
Web: www.cipollefreddi.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven