Grote uienoogst verwacht in Amerikaanse staten Idaho en Oregon

Amerikaanse autoriteiten verwachten een recorduienoogst in 2018 maar lokale telers zijn toch enigszins sceptisch. De National Agricultural Statistics Service raamt dat telers in de staat Idaho dit jaar ruim 308 miljoen kilo uien binnen zullen halen. Tot nu toe is ongeveer 20% van de uien gerooid. Mocht deze raming correct zijn, dan zal de oogst 45,3 miljoen kilo groter zijn dan vorig jaar. 

 
Herb Haun, manager van Haun Packing, is echter van mening dat deze verwachting wellicht te optimistisch is: "We hebben een extreem warme augustusmaand achter de rug met redelijk wat stormachtig weer en ik denk dat onze oogst zo'n 5% lager uit zal vallen."
 
Desondanks vertelt Haun dat hij al zo'n 20% meer uien verladen heeft dan vorig jaar deze tijd. "Hoewel het weer niet optimaal was, is de kwaliteit van de uien uitmuntend."
 
In het oosten van Oregon is de oogst ook groter. Volgens ramingen zullen telers in deze staat dit seizoen 54,4 miljoen kilo uien meer kunnen rooien. 
 
Haun vertelt dat uientelers dit seizoen wat meer winst zouden moeten kunnen maken of in elk geval quitte kunnen spelen. Vorig jaar produceerden de staten Idaho, Oregon en Washington bijna de helft van alle uien in de Verenigde Staten.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven