Iets kleinere uien in Quebec door zomerhitte

Er wordt voorspeld dat uien uit Quebec dit seizoen iets kleiner zijn. "Vanwege het zeer warme weer van juli in Quebec zijn de uien kleiner dan normaal. Dat heeft te maken met de hitte en het feit dat de uien in juli minder water kregen dan normaal", zegt Mario Cloutier van Groupe Ethier in Mirabel, Que.

In juli was er een flinke hittegolf in de provincie Quebec met temperaturen van boven de 38 graden. Meer dan 70 mensen kwamen hierdoor te overlijden in de provincie.

Vergelijkbaar volume
Het totale tonnage voor uien is echter vergelijkbaar met vorig jaar, merkt Cloutier op, die eraan toevoegt dat Groupe Ethier het hele jaar door uien levert. "En consumenten zullen het verschil in grootte niet zien", zegt hij. "Waar we normaal gesproken kleinere formaten wegzetten op 5,7 cm, is dat nu 5 cm."

De vraag is ook minder dan Group Ethier zou willen hoewel de omstandigheden normaal zijn. "Op dit moment is de markt lager dan zou moeten", zegt Cloutier. "Er zijn een paar kleinere telers die geen opslag hebben en in deze tijd van het jaar raken ze nog niet in paniek om hun producten zo snel mogelijk af te zetten, maar dat zou over een paar weken zomaar kunnen gebeuren."Prijsdaling 
Dat betekent ook dat de prijzen iets dalen. Vorig jaar was de prijs rond deze tijd rond de 17 à 18 dollar, nu is dat rond de 15 dollar. "De vraag zal in november en december herstellen," zegt hij. "Dat is wanneer die kleinere telers niet meer op de markt zijn, rond de kerst."

Cloutier beschouwt deze zomer als een om snel te vergeten: "Dit seizoen was vreselijk door de hitte." Desondanks is er geen sprake van productschade of areaalverlies.

Voor meer informatie:
Mario Cloutier
Groupe Ethier Inc.
Tel : +1 (450) 435-9581
mario@groupeethier.ca
www.groupeethier.ca

Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven