Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Carl van de Wiel, Agro Centre Holland:

"Handel rode uien erg rustig, sjalotten goed begonnen"

Tholen - De afzet van rode uien verloopt bijzonder rustig. "Nu is het in deze tijd van het jaar nooit heel druk, maar anders ging er nog weleens het één en ander weg. Nu is het heel erg stil", vertelt Carl van de Wiel van uiensorteer- en pakstation Agro Centre Holland, gespecialiseerd in rode uien en sjalotten. "Landen om ons heen worden steeds meer zelfvoorzienend. In het Verenigd Koninkrijk bestaat 25% van het uienareaal uit rode uien en overal zijn de oogsten redelijk tot goed. De drukte zal in november/december pas los gaan barsten."
 


"Het Nederlandse areaal rode uien is dit jaar met zeker 5% gestegen, maar de opbrengsten zijn een stuk lager. In het zuiden en Flevoland zijn de opbrengsten behoorlijk minder, in de polder een beetje gelijk en in het noorden vrij goed. Al met al zou je een sterkere markt verwachten dan de voorgaande jaren, maar daarvan is geen sprake", vervolgt Carl. "Gelukkig is de kwaliteit erg goed en zijn de uien snel en makkelijk te verwerken. Daar kunnen we naam mee maken op de wereldmarkt. We zullen het volume zeker wel kwijtraken, maar wellicht niet voor de hoofdprijs. Maar goede uien moeten wel voor de kostprijs met een klein plusje te verkopen zijn."


 
Voor de sjalotten verwacht de uienhandelaar een grotere plus. "Na jaren van slechte prijzen zijn we dit jaar goed begonnen. Er is een constante vraag en ik verwacht dat de markt wel goed zal blijven. Het product ziet er mooi uit en voorziet echt in een behoefte. Met sjalotten moeten we dit seizoen een mooiere plus kunnen maken!"


Voor meer informatie:
Carl van de Wiel
Agro Centre Holland
Noordseweg 11
4772 PG Langeweg
Tel: 0168-371230
Fax: 0168-371235
www.red-onion.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven