Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse retailers melden grootste vraag naar bio in tien jaar

De vraag naar biologische voeding stijgt elk jaar en volgens grote retailers in het Verenigd Koninkrijk is de vraag nu het grootst in tien jaar. Na zwaar getroffen te zijn door de economische crisis, is de sector weer opgeklommen. De focus ligt nu op gezondheid en steeds meer consumenten vinden het de moeite waard om extra te betalen voor biologische voeding.

Retailer Waitrose stelde al vroeg vast dat de sector aan belang won: "In de jaren '80 waren wij de eerste supermarkt die biologische producten verkocht en de consumenten waren enthousiast", aldus een woordvoerster. "Onze laatste cijfers laten een jaarlijkse stijging van ongeveer 5% zien."

En een woordvoerster van retailer Tesco: "We zien dat klanten steeds meer biologische voeding willen kopen, maar het moet wel het hele jaar door betaalbaar en van consistent hoge kwaliteit zijn om als haalbare optie te worden beschouwd. De populariteit van biologische voeding begon met groenten en fruit, maar we zien nu dat klanten ook geïnteresseerd zijn in biologische kruideniersproducten, vis en zuivel. Je kunt nu dus een geheel biologische maaltijd samenstellen."
Publicatiedatum: