Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Delhaize gaat ook regionaal product aanbieden

"Onze klanten willen betalen voor Belgisch product"

Tholen - "Delhaize vindt het belangrijk dat groenten en fruit zo veel mogelijk uit België komen. Daarnaast volgen we de seizoenen zo nauwgezet mogelijk. We merken dat onze klanten dit waarderen. We bieden vanaf januari bijvoorbeeld een tijdje Spaanse aardbeien, als de binnenlandse productie te laag ligt. Op dat moment is er altijd een groep die liever de Belgische heeft en daar ook voor wil betalen. Daaraan merk je ook dat Belgen chauvinistisch zijn. Ze houden van de Belgische producten en zijn blij als de eerste Primeurs weer binnen zijn."



Geen steenfruit in de winter

Tijdens de opening van het seizoen bij Coöperatie Hoogstraten benadrukte Gaëlle Devos, inkoper fruit en groenten van Delhaize, het belang van binnenlands product. "Als de kwaliteit en het volume toereikend is, kiezen we altijd voor Belgische groenten en fruit. We bieden niet alles het ganse jaar door en beslissen per product of we het wel of niet importeren. Zo bieden we in de winter geen steenfruit. We weten dat bijna niemand van onze klanten het koopt en het is geen duurzame beslissing om het op dat moment aan te bieden. Rond kerst bestellen we verschillende exoten en specialiteiten, op dat moment is er vraag naar. Van zodra het voorbij is, halen wij die producten weer uit het assortiment. "We willen zo veel mogelijk de seizoenen in ere houden. Op dat moment smaakt het product gewoon het best en het heeft geen zin om iets te lang aan te bieden."


Gaëlle Devos kocht deze week de eerste aardbeien bij Hoogstraten.

Pijpajuin

Ze vervolgt: "Wat wel opvallend is, is dat onze klanten de Belgische origine niet bij alle fruit en groenten belangrijk vinden. "Bij de vruchtgroenten, hardfruit, zachtfruit en asperges bijvoorbeeld hebben ze graag binnenlands product. Maar als het om een pijpajuin gaat, mag die gerust uit een naburig land (Nederland – Duitsland) komen, daar malen ze niet om."



Lokaal

Binnenkort zal Delhaize aardbeien en andere Belgische producten uit de regio aanbieden. "Belgisch product trekt veel mensen, maar regionaal vinden ze vaak nog interessanter. Producten komen dan van een producent uit de streek, dus kwaliteit en versheid is gegarandeerd. We moeten dit nog verder op poten zetten, want logistiek gezien is het een huzarenstuk. Maar er wordt aan gewerkt!"

Voor meer informatie:
www.delhaize.com