Joey Deen, Denimpex:

"Stroevere start importuien, prijsstijging limes en sinaasappelen"Tholen - De lente is weer begonnen en dat zorgt automatisch voor meer drukte bij Denimpix. "De eerste importuien lopen mondjesmaat binnen vanuit Nieuw-Zeeland, Chili, Australië en Mexico. We hebben zoals elk jaar eigenlijk gewoon weer het complete pakket in uien groot, middel en klein, geel, rood en wit", vertelt Joey Deen."Zoals er al veel geschreven wordt, is de uienmarkt alles behalve perfect maar wij zijn er toch van overtuigd dat er een markt zal zijn dit jaar voor importuien. Ondanks de goede kwaliteit en grote voorraden van Nederlandse, Duitse, Oostenrijkse en Poolse uien wil de consument op een bepaald moment ook weer een harde verse mooie ui. We zien ook al dat de eerste uien hun weg vinden naar de retailers in Europa. Het begin is wat stroever dan vorig seizoen, maar de kaarten zijn dan ook helemaal anders geschud", concludeert de importeur.


 
Limes
"Gezamenlijk met het importuienseizoen begint de vraag voor limes ook weer beter te worden. De consument beweegt zich toch meer naar buiten richting de restaurantjes, barretjes en terrasjes met het mooie weer", vervolgt Joey. "In de afgelopen week zien we dan ook dat de prijs ontzettend snel is gestegen. Reden voor deze stijging is eigenlijk heel simpel, Brazilië en Mexico hebben gewoon ongeveer 20% minder geladen dan in dezelfde periode afgelopen jaren. Als we nu in half april zouden zijn, had de prijs nog wel verder kunnen stijgen, maar we moeten niet vergeten dat het pas maart is en dat de exportvolumes weer op het oude niveau zitten."


 
Citrus
"De Egyptische Valencia-sinaasappels zijn inmiddels ook in full swing. De markt dit jaar is eigenlijk boven verwachting goed. Zeker de vraag naar de dikke maten 36, 40, 42,48, 56 & 64 is erg goed, en de prijzen zijn dan ook heel stevig en vast. De kleinere maten 72, 80 en 88 lopen naar verwachting. Alleen de echte kleintjes (maat 100) zijn wat lastiger. Spanje, Marokko en Egypte hebben meer dan voldoende kleintjes, daarom is de beweging hierin wat langzamer, maar de prijzen zijn nog steeds goed", constateert Joey.

"Sinds vorige week zijn de prijzen in Egypte ontzettend gestegen omdat de vraag vanuit het Midden- en Verre oosten gigantisch is. Aangezien Europa niet meer de primaire markt is waar ze heen exporteren zal er naar alle waarschijnlijkheid dus ook wat minder fruit komen. Dit zal hopelijk dan ook ervoor zorgen dat er hier een tekort komt zodat we met één twee weken misschien nog wel een wipje naar boven kunnen maken", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex B.V.
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
T: +31 20 6246390
F: +31 20 6225448
www.denimpex.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven