Wilthagen lanceert nieuw concept voor de toekomst

Kroepoek op basis van ui en zeewier

Tholen – Zeewier is de groente van de toekomst en uien zijn een bekend gewas. Beide producten zijn volop aanwezig in Zeeland. "Wij houden erg van frituren en van snacks maken", vertelt Frank Wilthagen van het gelijknamige bedrijf uit Tholen. "Eigenlijk waren we al jarenlang op zoek naar een nieuw product waar we iets van onze eigen regio in konden verwerken. Van daaruit hebben we deze kroepoek ontwikkeld." Wilthagen introduceerde de Zeeuwse kroepoek in de smaken zeewier, ui en Noordzeegarnalen afgelopen mei op de Private Label Manufacturers Association beurs in Amsterdam. De geur van de gefrituurde snacks lokten potentiële inkopers naar hun stand welke meteen ook de eerste orders opleverden. "We mochten op veel belangstelling rekenen", vertelt Frank.
Toekomst
"In september gaan we in productie en vanaf oktober kunnen we het logistiek gaan uitleveren." Wilthagen Tholen heeft al veel ervaring met frituren. "Onze vader is ooit begonnen met het knabbelspek. Mijn broer Marcel en ik hebben dat de afgelopen decennia succesvol naar een grotere markt kunnen brengen. Met de Zeeuwse kroepoek hebben wij op onze beurt voor de generatie na ons een vernieuwend concept willen ontwikkelen met toekomst."

Productie
Momenteel bouwt het familiebedrijf Wilthagen aan een nieuwe productielijn om de kroepoek te gaan produceren. Ze zijn het eerste bedrijf dat kroepoek volledig in Nederland maakt. "Reguliere kroepoek wordt gemaakt van halffabricaten uit Indonesië. In de Zeeuwse kroepoek zijn smaak en ingrediënten van Nederlandse bodem verwerkt en het bevat geen toevoegingen." Daarmee speelt het bedrijf in op een trend die al enige tijd gaande is volgens Frank. "Consumenten hebben het min of meer gehad met de grote merken. Ze gaan meer op zoek naar lokale streekproducten zonder allerlei toevoegingen. Onze ambachtelijke Zeeuwse kroepoek bevat bijzondere natuurlijke ingrediënten van dichtbij als Noordzeegarnalen, Oosterschelde zeewier en Hollandse uien en sluit dus helemaal op deze trend aan."Zeewier en ui
De Zeeuwse kroepoek is zowel geschikt als snack, hartig tussendoortje en bijgerecht. Zeewier is een trendy groente die door Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken al de groente van de toekomst werd genoemd. Per 100 gram kroepoek zit er 23 gram zeewier in verwerkt. Zeewier heeft als voordeel dat het veel voedingsvezels bevat die na het frituren behouden blijven. Per 100 gram bevat zeewier kroepoek 7-8 gram vezels, terwijl in reguliere snacks 2-3 gram vezels zit. "Zeewier geeft een kernachtig zilte smaak, daar moet je wel van houden", vertelt Frank. Ui is een wat meer gangbaar qua smaak en de smaak garnalen is al bekend voor kroepoek.
Wilthagen richt zich met de Zeeuwse kroepoek met name op verkoop via supermarkten. Om in het schap op te vallen, is gekozen voor een herkenbare, sympathieke verpakking. Frank: "Consumenten willen wij echt verleiden; een speelse verpakking helpt daarbij. Samen met onze klanten hopen wij een nieuwe groep consumenten aan te boren."

Voor meer informatie:

Wilthagen B.V.
Frank Wilthagen
Energieweg 1
4691 SE Tholen
T: +31 (0)166-603871
frank@wilthagen.nl
www.wilthagen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven