Mohamed Gonbour, Masr Fruit

"Als je bulk naar China zendt dan krijg je het moeilijk"

De internationale teelt- en handelsonderneming Masr Fruit, die zijn hoofdkantoor in Nederland heeft, was dit jaar wederom aanwezig op de Asia Fruit Logistica. Het bedrijf heeft vorig jaar voor het eerst met veel succes sinaasappelen naar de Chinese markt geëxporteerd. Masr Fruit hoopte op deze vakbeurs bestaande maar ook nieuwe klanten te ontmoeten.

"We handelen vooral in sinaasappelen," legt directeur Mohamed Gonbour uit. "We vermarkten ook druiven. Vorig jaar was dit nog niet het geval maar nu is de markt open."Masr Fruit exporteerde vorig seizoen sinaasappelen naar China en dat is prima verlopen. De respons was uitstekend, vervolgt Mohamed. "We zullen de programma's met deze klanten dit jaar voortzetten. De export start onmiddellijk na het Chinese Nieuwjaar, waarna we onze sinaasappelen zo'n 5 maanden lang aan deze markt kunnen leveren. We kijken hier echt naar uit."

Het bedrijf exporteert uitsluitend premium sinaasappelen naar China. "Ik denk dat je het moeilijk gaat krijgen als je bulk naar China exporteert omdat er dit jaar veel Egyptische sinaasappelen op de markt zullen zijn. Je moet jezelf echt weten te onderscheiden en dat kan door een kwaliteitsproduct te leveren."

Egypte heeft goede mogelijkheden op de Chinese markt. "Alleen Spanje en de Verenigde Staten zijn in deze periode aanwezig want de aanvoer uit Zuid-Afrika komt pas later op gang. We hebben zeer concurrerende prijzen dus verkeren in een gunstige positie."

Masr Fruit heeft recent een kantoor in Hong Kong geopend onder de naam Masr Fruit Hong Kong. "Met een eigen kantoor in Hong Kong laten we zien dat we serieuze bedoelingen hebben. Bovendien zijn we dan in het hart van deze markt aanwezig," vervolgt Mohamed. "We zijn in China om klanten te ontmoeten. Dit is erg belangrijk omdat deze markt sterk verschilt van de Europese. We willen echt investeren in het begrijpen van de consumenten en hun wensen. Iedere keer als we in China komen, leren we weer iets nieuws. China biedt veel ruimte voor groei. De productie zal dit jaar stijgen maar ik verwacht dat de vraag eveneens zal groeien," besluit Mohamed. 

Voor meer informatie:
Max Kryeziu
Masr Fruit International BV
ABC Westland 468
2685 DE Poeldijk, The Netherlands
+31 (0) 180 71 30 17
Email: max@masrfruit.se
www.masrfruit.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.