Hoogwaardige ingevroren gesneden uien: niet langer onmogelijk?

Het invriezen van uien is geen eenvoudige taak, omdat veel uienverwerkers vaak moeite hebben om een goede kwaliteit te behouden. Ondanks de moeilijkheden is het vinden van een oplossing belangrijker dan ooit. Er is immers veel vraag naar kant-en-klare diepvriesproducten, omdat consumenten met een druk bestaan weinig tijd willen besteden aan het snijden en bereiden van uien.Momenteel zijn China, India, de Verenigde Staten en Egypte de grootste producenten van uien en uienproducten.

Volgens Carmen Popescu van Octofrost kunnen verwerkers van uien de hoeveelheid geproduceerde gesneden diepvriesuien per uur verhogen van 3,5 ton naar 4,0 à 4,5 ton per uur als ze de juiste stappen zetten. "Voor het verkrijgen van goede kwaliteit diepvriesuien zijn de voorbehandelings- en invriesapparatuur het belangrijkst. Na het schillen en het snijden van de uien, kunnen deze het beste worden afgekoeld tot 10° Celsius. Om de stukjes ui goed te kunnen scheiden en verspreiden tijdens het vriesproces, is een schudder in het toevoersysteem aan te bevelen."
 
"Onze IQF-tunnelvriezer heeft geperforeerde bodemplaten en instelbare ventilatorsnelheden, die samen met het ontwerp van de vriezer een optimale aerodynamica bereiken. Het ontwerp maakt het mogelijk om de buitenkant van de ui te bevriezen zonder dat er zich klonten vormen of er stukjes worden weggeblazen. Het product gedraagt zich haast als een vloeistof, zodat we wel kunnen stellen dat de vriezer zorgt voor echte fluïdisatie in de invrieszone."

Voor meer informatie:
Carmen Popescu
OctoFrost Group
E-mail: info@octofrost.com
www.octofrost.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven