Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitgeverij Boekhout realiseert jubileummagazine

Zalpak & Straatman viert eeuwfeest in Polman-stadion AlmeloTholen - 100 jaar worden is niet veel bedrijven gegeven. Het kan wel gezegd worden voor Zalpak & Straatman en haar voorgangers. Het Almelose bedrijf is gespecialiseerd in de productie van vouwkarton en is sterk vertegenwoordigd in de voedselverwerkende industrie, AGF, verpakkingen voor industriële producten en verpakkingen voor consumentenproducten. Afgelopen vrijdag vierde het bedrijf haar eeuwfeest met haar medewerkers en relaties in het Polman-stadion in Almelo.


Ingrid Wensing te midden van Marnix van Kooij en Ronald Zwaga van de buitendienst

De huidige directeur Ingrid Wensing blikte in haar speech terug op de lange historie van het familiebedrijf, dat zich in de eerste decennia ontwikkelde tot etiketten- papierwaren en kartonnagefabriek. In 1997 volgde de overname van Straatman & Partners door de Hubregtse Group, die in 2011 vervolgens leidde tot de fusie van Zalpak & Straatman. De activiteiten zijn complementair: Zalpak heeft zich bewezen in de conische verpakkingen en is onder andere sterk vertegenwoordigd in de retail en Straatman is regionaal sterk.


Ingrid Wensing

"We hebben zelfs twee wereldoorlogen overleefd en daar mogen we best trots op zijn. En daar hebben alle medewerkers vroeger en nu hun steentje aan bijgedragen. Het zijn allemaal radertjes in het geheel geweest", zo hield Ingrid de aanwezigen in het stadion voor. "Daarbij zijn we in Nederland inmiddels dé speler op het gebied van conische schalen. Deze bakjes worden veelal ingezet in de AGF-sector, voor snacks en bake-off producten en heeft ons inmiddels in de verpakkingswereld de naam 'bakjesfabriek' opgeleverd."


Volop aandacht

Eén van de radertjes in het geheel werd er nog even uitgelicht. Dat was de 82-jarige Henk Dennekamp uit Eerbeek. Al in 1996 nam hij na veertig jaren trouwe dienst afscheid van het verpakkingsbedrijf Coldenhove, maar nog steeds zijn bij opvolger Zalpak & Straatman de inspanningen van Henk zichtbaar. Van de planobakjes voor de aardbeien tot de tomatenhoekkaarten, veel verpakkingen kwamen uit zijn koker en tijdens deze jubileumavond werd Henk daar nog eens voor in het zonnetje gezet.


Henk Dennekamp

Na een gezellige avond, waarbij de aanwezigen werden uitgedaagd voor een potje poker en ook Sinterklaas nog voorbij kwam, werd ook het door Uitgeverij Boekhout gerealiseerde jubileummagazine onthuld. Het mag geen verbazing wekken, ook hierbij zorgde Zalpak&Straatman voor een verrassende geschenkverpakking. "Op naar de komende 100 jaar om de klanten in te pakken!"

Arthur Hubregtse (rechts) van de Hubregtse Group mocht bij Sinterklaas op bezoek komen...

Foto's: Daan Sturm

Voor meer informatie:
Zalpak & Straatman
Bornebroeksestraat 457c
7609 PK Almelo (NL)
Telefoon: 0546 – 82 27 55
Fax: 0546 – 81 86 68
info@zalpak-straatman.nl
www.zalpak-straatman.nl