Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schaal- en schelpdierverpakker Van Es Verpakking verbreedt activiteiten naar AGF-sector

"Houten mandjes geven een product allure”

Tholen - Het Zeeuwse vissersdorp Yerseke is onlosmakelijk verbonden met mosselen en oesters. Al sinds 1880 zetelt Van Es Verpakking in het dorp. Het bedrijf begon als zogeheten kuiperij voor het verpakken van schaal- en schelpdieren in houten kuipen, maar inmiddels worden de houten mandjes ook veelvuldig gebruikt voor het verpakken van streekproducten, kerst- of relatiegeschenken, onder meer voor de AGF-sector.

Ronde en vierkante mandjes, zogeheten plywood mandjes, maar ook siepjes en houten veilingkistjes, worden door het bedrijf uit Yerseke gefabriceerd. "We krijgen vanuit Zuid-Europa de populierenwaaiboom aangeleverd. Vervolgens zorgen wij voor het verzagen, nieten en bedrukken", vertelt Willem Bakker. In de productie werken er zo'n twaalf personen om het werk voor elkaar te krijgen. "Naast de producten die we zelf kunnen maken, bestaat ons assortiment ook uit bakvormen, netzakken, houtwol, wijnkisten, papieren tasjes en nog veel meer. De meeste van deze producten kunnen we voorzien van een bedrukking met het logo of het ontwerp van de klant."

"Met name AGF-speciaalzaken zijn erg gecharmeerd van de houten mandjes. Deze producten worden dan ook al veelvuldig gebruikt voor het verpakken van groenten en fruit. Echter zijn niet alleen de houten mandjes populair. Zo worden onze netzakken veelvuldig gebruikt voor het verpakken van appelen, peren of mandarijnen, worden de houten kistjes ingezet als fruit- of groentepakket en worden de papieren tasjes gebruikt om de boodschappen in te verpakken."

De drukste uitleverperiode voor het bedrijf uit Yerseke zijn de twee weken voor de Kerst. "Dan zijn traditiegetrouw bij alle supermarkten de oesters in de actie. Daar komen dan de kerstgeschenken nog bij. In die twee weken draaien we wel 35% van onze omzet, maar met die voorbereidingen beginnen we na de zomer al."

"Het is onze wens om in de toekomst ons assortiment fors uit te breiden. Op dit moment halen we nog zo'n 80% van onze omzet uit de schaal- en schelpdiersector, en hoewel dit altijd onze hoofdmoot zal blijven vormen, willen we onze activiteiten graag verbreden en ons ook op andere sectoren richten. De eerste stap is daarvoor al gezet door het toetreden tot Gildepak, een inkoopvereniging voor de verpakkingsbranche. Door deze samenwerking kunnen we snel schakelen, verbreden we onze kennis en genieten we van de beste inkoopcondities", besluit Willem. "Hierdoor hopen we ook de groenteboer, bloemist of slager te kunnen voorzien van de mooiste verpakkingen."

Voor meer informatie:
Van Es Verpakking
Industrieweg 9
4401 LA Yerseke
0113 - 571559
[email protected]
www.houtenmandjes.nl