AGF in de supermarkten van Sjanghai. Bekijk de foto's!

In veel Chinese supermarkten, in ieder geval op verschillende verkooppunten in Sjanghai, liggen groenten en fruit behoorlijk verdekt opgesteld en is het niet makkelijk te vinden. Dit is een teken dat het geen belangrijk inneemt bij het doen van aankopen.

Bekijk alle foto's!


Lelijke, vieze en verwaarloosde wortels

In het kader van Mac Fruit Attraction China, de beurs die plaatsvond van 22 t/m 24 november 2017, heeft de Italiaanse delegatie een aantal supermarkten in Sjanghai bezocht. De uitkomst was veelzeggend: groenten en fruit zijn erg duur en de Chinese consument prefereert, in tegenstelling tot de Italiaanse consument, geïmporteerde producten boven lokale producten. Het kopen van buitenlandse groenten en fruit is een statussymbool, dat wil zeggen een zichtbaar teken van iemands sociale niveau.

Bekijk alle foto's!

Groenteafdeling met luchtbevochtiger

De eerste supermarkt die werd bezocht was onderdeel van de Da Run Fa-keten. Het niveau was gemiddeld, van zowel de geïmporteerde als de Chinese producten. Wortels die door elkaar lagen, niet schoongemaakt en omgeven door een rottende lucht, trokken ons als westerlingen niet aan, terwijl het voor de Chinezen geen groot probleem leek te zijn. Sterker nog, het leek een reden om geld te kunnen besparen.
 
Bekijk alle foto's!

Kersen van slechte kwaliteit met een hoge prijs

De tweede supermarkt was van Carrefour en hier leek het niveau superieur. De gehele afdeling was goed verzorgd en zowel het fruit als de groenten waren netjes geordend en schoon. Ook waren er medewerkers die de groenten in het zicht van de klanten verpakten.

Bekijk alle foto's!

Verpakte jujube's

De kiwi is een geliefd artikel: over het algemeen kosten kiwi's ongeveer het equivalent van één euro per stuk, en dan hebben we het over de hoogwaardige Zespri-kiwi's. Het is wel frappant dat in het thuisland van de actinidia, China dus, de consument een euro per kiwi moet betalen.

Bekijk alle foto's!


Er waren ook kersen van lage kwaliteit. In dit geval waren ze afkomstig uit de Verenigde Staten en werden ze voor 25 euro per kilo verkocht. Een andere curiositeit was de jujube. Deze werden verkocht terwijl het rijpingsproces al vrij ver gevorderd was; ze waren bijna verdord. In Italië daartegen worden ze verkocht als ze nog vrij zuur zijn.

Biologische groenten en fruit wordt niet overwogen. Appels zijn duur, ongeveer vijf euro per kilo, maar dan zijn ze wel verpakt in een decoratieve stof.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.